De wedstrijd Herman Vanspringels Diamond 2023/35e editie

Thibaut Van Damme wint 35e “Herman Vanspringels Diamond” te Vorselaar

https://www.rtv.be/artikels/herman-vanspringels-diamond-zorgt-opnieuw-voor-massasprint-a130757

Overhandiging van de diamant door Julien Drybooms van de Firma Drybooms Diamonds aan Thibaut Van Damme winnaar van de 35 e editie “Herman Vanspringel Diamonds”

Ouwe getrouwe Bart Wellens en vriendin waren ook van de partij bij de 35e editie van “Herman Vanspringels Diamond”.

Sfeerbeeld rond de tent tijdens onze 35e editie en 10e organisatie van WCV ( Wielercomité Vorselaar) van de ” Herman Vanspringels Diamond” te Vorselaar

AFWACHTINGSWEDSTRIJD U-17: uitslag

Herman Vanspringel heeft postuum eigen monument

Zondag wordt de 35ste editie van de Herman Vanspringels Diamonds gereden met start en aankomst in Vorselaar. Het wordt de eerste editie zonder Monsieur Bordeaux-Paris die in augustus vorig jaar op 79-jarige leeftijd overleed. Als eerbetoon ontwierp Luc Wuyts, die eerder al een boek schreef over Vanspringel een monument.

Herman Vanspringel is geboren en getogen in Grobbendonk, de wielerwedstrijd die zijn naam draagt, leeft als nooit tevoren in Vorselaar. Maar Monsieur Bordeaux-Paris is ook ereburger in Kalmthout, want daar begon zijn nieuwelingenkoers 35 jaar geleden.

Wie langs de Hollekelderstraat in Kalmthout passeert, zal voortaan een herdenkingsmonument kunnen bewonderen ter ere van de Kempense wielrenner Herman Vanspringel. Luc Wuyts, supporter van het eerste uur en schrijver van een boek over zijn leven, zette het monument in zijn voortuin.Ook die andere superfan, Mechelaar Mark Uytterhoeven, kon vanmorgen bij de onthulling van het monument niet ontbreken. Hij vindt het jammer dat Vanspringel het kunstwerk niet meer zelf kan zien en er ook zondag niet meer bij is, tijdens zijn nieuwelingenkoers met start en aankomst in Vorselaar. 

Vanspringel overleed eind augustus vorig jaar na een slepende ziekte. Hij werd 79. Het kunstwerk was toen al in de maak.

Voorstelling 35 e Editie “Herman Vanspringels Diamond” met onthulling van een monument ter nagedachtenis van Herman in Kalmthout

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230509_96377420

ONZE SPONSORS

%d bloggers liken dit: