Home

In memoriam ” HERMAN VANSPRINGEL” (1943-2022)

“HERMAN VANSPRINGELS DIAMOND” Topcompetitie voor nieuwelingen te Vorselaar op zondag 14 mei 2023

SPONSORBROCHURE

Herman Vanspringel heeft postuum eigen monument

Zondag wordt de 35ste editie van de Herman Vanspringels Diamonds gereden met start en aankomst in Vorselaar. Het wordt de eerste editie zonder Monsieur Bordeaux-Paris die in augustus vorig jaar op 79-jarige leeftijd overleed. Als eerbetoon ontwierp Luc Wuyts, die eerder al een boek schreef over Vanspringel een monument in zijn laatste woonplaats Kalmhout.

Herman Vanspringel is geboren en getogen in Grobbendonk, de wielerwedstrijd die zijn naam draagt, leeft als nooit tevoren in Vorselaar. Maar Monsieur Bordeaux-Paris is ook ereburger in Kalmthout, want daar begon zijn nieuwelingenkoers 35 jaar geleden.

Het kunstwerk krijgt in de heigemeente nu ook een plaats. Ook die andere superfan, Mechelaar Mark Uytterhoeven, kon niet bij de onthulling van het monument ontbreken. Hij vindt het jammer dat Vanspringel het kunstwerk niet meer zelf kan zien en er ook zondag niet meer bij is, tijdens zijn nieuwelingenkoers met start en aankomst in Vorselaar. 

Vanspringel overleed eind augustus vorig jaar na een slepende ziekte. Hij werd 79. Het kunstwerk was toen al in de maak.

In Vorselaar staan ze nog steeds achter Herman Vanspringel  
Herman Vanspringel en zijn collega’s oud-wielrenners in 2018 bij de voorstelling van de ” Herman Vanspringels Diamond” topklassieker voor nieuwelingen

Vorig jaar kwam een boek over Herman Vanspringel uit.
Voorstelling van het boek ‘ Herman Vanspringels diamonds for ever”

Mei 2022,, Herman Vanspringel wordt in zijn eigen Grobbendonk geëerd met standbeeld
%d bloggers liken dit: